De beste materialen voor een goede dakisolatie en maximale energiebesparing

 Een goede dak isolatie is de meest doeltreffende manier jaarlijks honderden euro's te besparen op je energieverbruik. Resultaten van meerdere onderzoeken tonen aan dat maar liefst 25 procent van al onze geproduceerde warmte via ons dak verloren gaat.

Minerale wol of zachte isolatie

Mineraal isolatiematerialen zoals glaswol en rotswol laten zich makkelijk verwerken, isoleren uitstekend op thermisch vlak en hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding. Minerale wol wordt zowel gebruikt bij hellende daken als bij zoldervloeren, voorzetwanden en spouwmuren. Deze materialen isoleren uitstekend maar er is een dikkere isolatie nodig dan bij kunststof.

Glaswol dekens

Glaswol is een uitstekend materiaal voor het isoleren van schuine daken. Het laat zich makkelijk snijden om tussen de nokken van het dak te plaatsen. Glaswoldekens zijn goedkoop  en hebben toch een goede isolatiewaarde. Draag bij het plaatsen of behandelen van glaswol altijd beschermende handschoenen en stofmaskers. De vezels kunnen zowel je huid als je longen irriteren.

Rotswol dekens

Rotswol is ook een mineraal isolatiemateriaal met uitstekende isolerende eigenschappen. Het wordt vooral gebruikt bij het isoleren van hellende daken en van zoldervloeren. Vergeleken met glaswol is rotswol een materiaal dat beter akoestisch isoleert. Het is verkrijgbaar in dekens en zachte platen.

Gespoten glaswol

Het betreft eveneens een minerale soort wol met een fijne structuur en wordt meer en meer gebruikt voor het isoleren van hellende daken en plafonds. Het kan gemakkelijk in de bestaande holte worden geblazen. Door het optimaal isoleren met gespoten glaswol kunnen koudebruggen vermeden worden, wat voor een belangrijke energiebesparing zorgt.

EPDM

Een epdm-dakbedekking is synthetisch rubber afkomstig uit aardolie dat vooral wordt gebruikt bij het isoleren van platte daken. EPDM is opvallend licht en makkelijk plaatsbaar, zowel in banen als in membranen.

Voordelen dakisolatie

Een goede dakisolatie:

  • Bespaart tot 30 procent op je energiefactuur
  • Zorgt voor een aangename kamertemperatuur
  • Maakt je dak winddicht
  • Is een uitstekende geluidsisolator
  • Zorgt voor extra ruimte op dakverdieping
  • Verlaagt E- peil van je woning
  • Minder CO2 uitstoot en dus milieuvriendelijk
  • Koudebruggen worden voorkomen

Een dakdekker eindhoven vind je makkelijk online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *