Zo schilder je een plafond zonder strepen 

Je schildert je plafond best in één keer met een roller van goede kwaliteit. Schilder altijd in de lengte van je plafond. Verf zoveel mogelijk van het raam weg en kijk in de richting van de lichtbron. Zo heb je meer overzicht en voorkom je schaduwen. De randen schilder je eerst met een ronde borstel. Dit voorkomt strepen en spatten. Strepen worden veroorzaakt door verschillen in de absorptiesnelheid van de ondergrond. Dat komt door de ongelijke verdeling van verf waardoor die niet overal tegelijk droogt. Zorg daarom voor een constante kamertemperatuur lager dan 20 graden. Hoe hoger de kamertemperatuur hoe sneller de verf droogt en hoe de kans op strepen.

Een primer dekt gelijkmatig

In de meeste gevallen is het verstandig om je plafond eerst te behandelen met primer. Dat zorgt voor een betere hechting en voorkom je dat er teveel verf door het oppervlak wordt opgenomen.

De verf egaal verdelen

De verf egaal verdelen doe je door het plafond in denkbeeldige delen van elk één vierkante meter te verdelen. Zorg voor voldoende verf op je roller en breng meerdere stroken naast elkaar aan. Verf de volgende vierkante meter op dezelfde manier waarbij het vorige gebied ongeveer een rolbreedte overlapt. Herhaal deze stappen totdat de volledige breedte van het plafond is geschilderd. Hou een constante snelheid aan en werk een begonnen gebied altijd eerst volledig af.

Kleine hoeveelheid verf, te veel druk

Gebruik altijd genoeg verf. Dat garandeert een goed dekking. Verdeel je plafondoppervlak door het aantal liters verf dat wordt gebruikt. Vergelijk de resultaten met het beoogde gebruik van de verf en je weet precies hoeveel verf je best gebruikt. Door te veel druk op je roller gebruik je de verf tot de laatste druppel. De verflaag droogt te snel en veroorzaakt strepen.

Hou ramen en deuren gesloten

Zo blijft het verdampte water in de kamer en droogt die trager.

Wil je je interieur opfrissen en een nieuwe laag verf geven? Binnenschilder Den Haag staat je met raad en daad bij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *